Dogodki 2021

INTERVENCIJA – Goreči pralni stroj (Slavski Laz) 16. 4. 2021

Preberi

Kratek naziv: Gori stroj v hiši
Aktiviranje: 10:52
Zaključek intervencije: 14:00
Sodelovalo: 8 gasilcev PGD Vas-Fara + 2 vozila (AC 30/60, GVGP-1)
Opis poteka intervencije: Iz strani ReCO Ljubljana smo bili obveščeni o gorečem pralnem stroju v naselju Slavski Laz. Požar je pričel gasiti policist, ki se je pripeljal mimo. Gasilci smo nadaljevali z gašenjem. Iz hiše smo iznesli poškodovano opremo, pohištvo in aparate. Prostore smo prezračili in pregledali s termo kamero. Počakali smo, da so se prostori in oprema v njih ohladili. Ko smo ocenili, da ni več nevarnosti za ponovni vžig, smo se vrnili v orodišče.

INTERVENCIJA – Poškodovana oseba v gozdu (Žaga) 4. 3. 2021

Preberi

Kratek naziv: Poškodovana oseba v gozdu
Aktiviranje: 13:36
Zaključek intervencije: 14:28
Sodelovalo: 6 gasilcev PGD Vas-Fara + 1 vozilo (GVGP-1)
Opis poteka intervencije: Iz strani ReCO Ljubljana smo bili obveščeni o poskodovani osebi, ki se nahaja v gozdu pri naselju Žaga. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovi, da je NMP že prispela in oskrbela poškodovanca. Reševalcem smo pomagali pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Po prenosu smo se vrnili v gasilski dom.

Slovo Alojzij Štimac (Fara) 26. 2. 2021

Preberi

Na pokopališču v Fari smo se poslovili od dolgoletnega člana Alojzija Štimca iz Potoka.

Ko nas tesno objema žalost in bolečina ob izgubi, nikar ne pozabimo, da so nam ostali spomini. Obujajmo in čuvajmo jih – saj so dragoceni in na koncu nam ostanejo, kot zaklad s katerim si kupujemo čas v labirintu življenja. Ne nazadnje ti to tudi dolgujemo, saj se ti bomo le tako lahko skromno oddolžili za vso tvojo požrtvovalnost, nesebičnost, predanost, načinu življenja ki si ga ljubil: biti gasilec z dušo in srcem.