INTERVENCIJE V LETU 2007
   

INTERVENCIJA - Iskanje pogrešane osebe (Fara) 16. 2. 2007

Iz ReCo smo bili obveščeni, da se je iz vrtca Fara, ki deluje v okviru OŠ Fara izgubil otrok. Zborno mesto je bilo pred OŠ Fara. V iskalni akciji so sodelovali člani PGD Vas-Fara, člani PGD Kočevje, kateri so opremljeni in usposobljeni za reševanje iz vode, policisti PP Kočevje in nekaj krajanov. Skupaj okoli 60 ljudi. Akcijo so vodili policisti. Po njihovih navodilih smo se razdelili v več skupin in odšli na teren. Po približno dveh urah smo otroka našli v vodi pod mostom v bližini šole. Kljub takojšni zdravniški pomoči otroka niso mogli oživeti.
slikeni
   

INTERVENCIJA - Požar na objektu (Kostel) 5. 6. 2007

Iz ReCo smo prijeli obvestilo, da se pod gradom v naselju Kostel v hiši št. 5 kadi. Izvozili smo s tremi vozili. Ko smo prispeli do omenjenega objekta smo ugotovili, da je prišlo do dima zaradi nepravilnega delovanja centralne peči na kurilno olje. Intervencija ni bila potrebna. Stanovanje smo dobro prezračili in se vrnili v gasilni dom. V intervenciji je sodelovalo 8 gasilcev.
slikeni
   

INTERVENCIJA - Požar na prometnem sredstvu (Nova sela - Colnarski klanec) 28. 8. 2007

Obveščeni smo bili, da je na cesti Kočevje - Petrina pri kraju Nova sela (vrh Colnarskega klanca) zagorel avtomobil. Izvozili smo s tremi vozili. Pogasili smo goreče vozilo in travo katera se je vzgala na brežini cestišča. Pomagali smo pri zavarovanju cestišča, umikanju vozila s cestišča in čiščenju cestišča. V intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev.
slikeni
   

INTERVENCIJA - Požar v naravnem okolju (Maverc) 1. 12. 2007

Iz ReCo smo bili obveščeni, v naselju Maverc gorijo tramovi, požar pa se širi v gozd. Izvozili smo s tremi vozili. Ko smo prispeli na kraj požara smo ugotovili, da gori kup starega odpadnega lesa nad cesto Fara - Dol pri naselju Maverc. Ogenj smo delno pogasili. V tem času je prišel lastnik in zažigalec, ki nam je prepovedal nadaljne gašenje in poseg v njegovo premoženje. Po posvetovanju s policisti smo zaključili z gašenjem in se vrnili v gasilni dom.
slikeni