INTERVENCIJE V LETU 2008
   

INTERVENCIJA - Dimniški požar (Petrina) 18. 2. 2008

Iz ReCO smo bili obveščeni, da je v kraju Petrina v hiši št. 4 prišlo do dimniškega požara. Izvozili smo z enim vozilom. Ob prihodu na kraj požara smo ugotovili, da ogenj v dimniku že ugaša in gašenje ni potrebno. Po natančnejšem pregledu smo ugotovili, da ni nobene nevarnosti za ostrešje in okolico. Počakali smo dokler ni ogenj v popolnosti ugasnil. V intervenciji je sodeloval 1 gasilec.
slikeni
   

INTERVENCIJA - Odstranjevanje ovir na cestišču (Grivac) 1. 3. 2008

Iz ReCO smo bili obveščeni, da je na regionalni cesti Petrina - Mirtoviči pri naselju Grivac izruvano drevo, ki preprečuje promet. Izvozili smo z enim vozilom. Drevo smo razžagali in umaknili s cestišča ter tako sprostili promet. V intervenciji so sodelovali 4 gasilci.
slikeni
   

INTERVENCIJA - Udar strele (Drežnik) 16. 8. 2008

Iz ReCo smo bili obveščeni, da je v naselju Drežnik zaradi strele zagorela smreka. Izvozili smo s tremi vozili. Ko smo prispeli na kraj požara smo ugotovili, da je v bižini smreke precej uničena brunarica in nekoliko dlje zelo poškodovana starejša hiša. V stanovanjski hiši je gorel pomivalni stroj in nekaj kuhinjskih elementov v brunarici pa posode z gorivom ter shranjeno orodje in stroji. Požar smo pogasili in preprečili njegovo nadaljne širjenje in povzročanje škode. Obe stavbi smo dobro prezračili in podrobno preverili ali kje slučajno obstaja možnost ponovnega vžiga. V intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev.
slikeni