INTERVENCIJE V LETU 2009
   

INTERVENCIJA - Iskanje pogrešane osebe (reka Kolpa) 7. 2. 2009

V sodelovanju z lovci in policisti smo organizirali iskalno akcijo pogrešane osebe doma iz naselja Slavski laz. Preiskali smo bregove reke Kolpe in bližnjo okolico od naselja Fara do naselja Žaga. Pogrešane osebe ali kakršnih koli sledi nismo našli. V iskalni akciji je sodelovalo 15 gasilcev.
slikeni
   

INTERVENCIJA - Požar v naravnem okolju ("Kurja glavica") 18. 3. 2009

Iz ReCO smo bili obveščeni o travniškem požaru v bližini "Kurje glavice". Izvozili smo s tremi vozili. Ko smo prispeli na kraj požara smo ugotovili, da gori stara trava, grmičevje in brinje. Z vozilom za gozdne požare smo se pripeljali do požarišča in požar pogasili. Iz varnostnih razlogov smo poškropili še vso okoliško travo in grmičevje. V intervenciji je sodelovalo 7 gasilcev.
slikeni
   

INTERVENCIJA - Požar v naravnem okolju (Tišenpolj) 10. 4. 2009

Iz ReCo smo bili obveščeni, da v bližini kraja Tišenpolj gori gozd. Izvozili smo z štirimi vozili. Ko smo prispeli na kraj požara smo ugotovili, da ni gorečega drevja ampak je prišlo do pomote zaradi slabega opazovanja krajanov. Za drevesi se je skrivala oranžna polna Luna, ki je dajala vtis gorečega drevja. V intervenciji je sodelovalo 16 gasilcev.
slikeni
   

INTERVENCIJA - Požar v naravnem okolju (Banja loka) 12. 4. 2009

Iz ReCO smo bili obveščeni o trevniškem požaru v bližini naselja Banja loka. Izvozili smo z štirimi vozili. Ko smo prišli na kraj požara (križišče za Brigo in Friškovo drago) smo ugotovili, da gori na treh različnih lokacijah. Gorela je trava, grmičevje, vejevje in manjše smrečice. Razdelili smo se v tri skupine in požar na vseh treh lokacijah uspešno pogasili. Na dveh lokacijah je bil požar manjšega obsega na tretji pa požar večjega obsega. Požarišča smo natančno pregledali zaradi možnosti ponovnega vžiga. V intervenciji je sodelovalo 14 gasilcev. O požaru so bili obveščeni tudi policisti, ki so naredili zapisnik in bodo poskusili poiskati nemarnega zažigalca.
pozar
   

INTERVENCIJA - Požar v objektih (Planina) 22. 6. 2009

Iz ReCo smo bili obveščeni da v naselju Planina v hiši št. 3 gori kuhinjska napa. Izvozili smo z dvema voziloma. Ko smo prišli na kraj požara smo ugotovili, da je gorela kuhinjska napa in nekaj kuhinjskih elementov. Intervencija ni bila potrebna saj je v tem času požar pogasil naš mladi gasilec s pomočjo gasilnika na prah. Izklopili smo električni tok in pomagali odstraniti vse poškodovane elemente. Po odstranitvi elementov smo preverili ali obstaja kakšna nevarnost ponovnega vžiga. V intervenciji je sodelovalo sedam gasilcev.
slikeni
   

INTERVENCIJA - Poplavljeno cestišče (Vas) 8. 7. 2009

Zaradi zamašenega prepusta na cesti skozi naselje Vas je ob večjem deževju prišlo do poplave vozišča. Voda je ogrožala tudi bližnjo hišo. Izvozili smo z enim vozilom. Pri čiščenju prepusta in črpanju vode smo ugotovili, da je do zamašitve prišlo zaradi zgroblene cevi. Propusta nismo mogli v celoti očistiti in smo o tem obvestili ustrezne službe. V intervenciji je sodelovalo 5 gasilcev.
slikeni
   

INTERVENCIJA - Požar v naravnem okolju (Planina) 9. 8. 2009

Iz ReCo je bilo sporočeno, da gori deponija žaganja v bižini naselja Planina. Izvozili smo z 4 vozili. Ko smo prispeli na kraj požara smo ugotovili, da se je vnelo odpadno žaganje. Ogenj smo pogasili in žaganje v celoti ročno premetali. Zaradi nevarnosti ponovnega vžiga smo vse skupaj dobro zalili z vodo. V intervenciji je sodelovalo 17 gasilcev.
slikeni