INTERVENCIJE V LETU 2010
   

INTERVENCIJA - Požar na nestanovanjskem objektu (Fara) 27. 12. 2010

Iz ReCo so sporočili, da so krajani naselja Fara opazli dim, ki se dviga iz gospodarskega poslopja (skedenj) na hišni številki 9. Na kraj domnevnega požara so prispela tri vozila in 15 gasilcev. Na gospodarskem poslopju ni bilo opaznega dima. Ker je bilo poslopje zaklenjeno s pomočjo "žabice", smo le to odstranili in vstopili v poslopje. Po natančnem pregledu smo ugotovili, da ni nobene nevarnosti. Policisti, ki so prispeli na kraj dogodka so naredili zapisnik in zapečatili vrata.
slikeni
   

INTERVENCIJA - Ukrepi ob poplavah (Grgelj) 7. 12. 2010

Iz ReCo smo bili obveščeni, da naj bi naraščanje reke Kolpe ogrožalo hišo v naselju Grgelj. Na kraj poplavljanja smo se odpravili z dvema voziloma. Kolpa je v tem času že poplavila cesto Fara - Dol zato se z vodili nismo mogli približati ogroženi hiši. Pot smo nadaljevali peš. Med tem smo obvestili komunalno podjetje in policijo o potrebi po zapori ceste. Ko smo prispeli do ogrožene hiše smo ugotovili, da voda le te še ni dosegla. Lastniku smo pomagali sprazniti garažne prostore in nanositi protipoplavne vreče pred vhod poslopja. Sodelovali so 4 gasilci.
slikeni
   

INTERVENCIJA - Poplave na Kočevskem 18. in 19. 9. 2010

V času obilnega deževja je reka Kolpa narasla in prestopila svoje bregove. Celotno društvo je bilo dva dni v pripravljenosti, če bi bilo potrebno posredovati in pomagati ljudem. Zaradi poplavljanja Kolpe je bila zaprta cesta Fara - Dol in cesta Pirče - Osilnica. Na srečo hiše in prebivalci niso bili ogroženi. Dve ekipi pa sta kljub temu dva dni spremljali dogajanje na terenu. Tako smo vse skupaj opravili okoli 682 delovnih ur.
slikeni
   

INTERVENCIJA - Požar na nestanovanjskem objektu (Pirče) 15. 2. 2010

Ob 22:13 uri smo bili obveščeni o požaru na pomožnem objektu v Pirčah. Prvo vozilo je na kraj požara prispelo ob 22:25. Ogen je bil v polnem razmahu. Lesena stavba pa že skoraj v celoti pogorela. Zaščitili in ohlajali smo okoliške stavbe na objektu pa podrli nosilne tramove. Pogorišče smo premetali in v celoti pogasili. Z intervencijo smo zaključili ob 00:29. Sodelovala so 4 vozila in 16 gasilcev.
slikeni