INTERVENCIJE V LETU 2011
   

INTERVENCIJA - Utopitev (Potok) 24. 8. 2011

Iz ReCO smo bili obveščeni, da je v reki Kolpi pri naselju Potok opaženo moško truplo. Na kraj dogodka je prispelo 9 gasilcev. Ugotovili smo, da na sredini reke leži do polovice potopleno moško truplo. V tem času so na kraj nesreče prispeli policisti in reševalno vozilo. Zdravnik si je ogledal truplo in potrdil smrt. Ko so policisti zaključili z ogledom in poslikavo kraja, smo truplo naložili na nosila in prenesli na breg. Truplo so prevzeli kriminalisti mi pa smo se vrnili v gasilni dom.
slikeni
   

INTERVENCIJA - Požar v bivši tovarni ITAS (Pirče) 27. 4. 2011

Iz ReCO smo bili ob 6:26 obveščeni o požaru v bivši tovarni ITAS. Ob 6:32 smo izvozili s štirimi vozili in 18 gasilci. Ko smo prispeli na kraj dogodka (6:35) smo ročno odprli vhodno premično ograjo in vstopili na tovarniško dvorišče. Gorel je skladiščni prostor pri v hodu v tovarno. Vhodna vrata so bila zaklenjena, požar pa se je že razširil na hodnik in del stopnišča. Iz stavbe se je valil gost dim, ki je onemogočal natančnejši pregled. Požar smo uspeli omejiti in pogasiti z zunanje strani. Pri gašenju smo uporabili štiri hitre napade. Dva napada iz GVC 24/50 in dva napada iz GVGP-1. Ker je bila stavba polna dima, jo je bilo potrebno temeljito prezračiti. V stavbo sta vstopila dva gasilca opremljena z izolirnimi dihalnimi aparati. Pregledala sta vse prostore in odprla vsa vrata in okna. Stekla na vratih in oknih so bila zaradi vročine popokala in s tem ogrožala vse, ki so se nahajali v njihovi bližini. Da bi zagotovili varno gibanje vseh gasilcev smo jih popolnoma razbili in odstranili. Sledil je pregled vseh prostorov v tovarni. Ker je obstajala možnost ponovnega vžiga, smo skladiščni prostor izpraznili in počistili, ostanke pa zložili na tovarniško dvorišče in dodatno polili z vodo. Utrujeni in črni smo se po zadnjem pregledu ob 9:50 vrnili v gasilni dom. Čez dan smo izvajali večkratno preverjanje stanja na požarišču.
dimniski
   

INTERVENCIJA - Dimniški požar (Ajbelj) 28. 2. 2011

Iz ReCO smo bili obveščeni o dimniškem požaru v naselju Ajbelj. Izvozili smo z dvema voziloma (8 gasilcev). Ko smo prispeli na kraj dogodka smo ugotovili, da so se vnele saje v dimniku. Počakali smo, da so saje izgorele in ogenj ugasnil. Pri tem smo varovali celoten objekt, da ne bi prišlo do razširitve požara. Ko je ogenj ugasnil smo iz peči odstranili pepel. Obvestili smo dimnikarsko službo, ki bo pregledala in očistila celoten dimnik. Po natančnem pregledu objekta in dimnika smo se vrnili v gasilni dom.
slikeni