INTERVENCIJE V LETU 2013
   

INTERVENCIJA - Požar v stanovanjskem objektu (JAKŠIČI) 14. 11. 2013

Kratek naziv: Požar v stanovanjskem objektu - Jakšiči 9
Aktiviranje: 15:59 uri
Zaključek intervencije: 18:31 uri (Gasilsko stražo in varovanje je izvajala policija.)
Sodelovalo: 30 gasilcev in 4 vozila (GV-1, GVGP-1, AC 30/60, PV-1)
Opis poteka intervencije: Iz ReCo smo bili obveščeni o požaru na stanovanjskem objektu v Jakšičih. Izvozili smo s 4 vozili. Ko smo prišli na kraj dogodka smo ugotovili, da je požar že zajel sobo, hodnik, kuhinjo in del ostrešja. Izvedli smo 6 zunanjih napadov (AC 30/60 + hidrantno omrežje) in 1 notranji napad (GVGP-1). Zaradi varnosti smo odstranili jeklenko in s pomočjo elektra prekinili električni vod. Z MB 8/8 smo iz bližnjega zajetja zagotavljali napajanje AC 30/60 in GVGP-1. V dveh urah je bil požar pogašen. Prezračili in pregledali smo prostore ter pogasili posamezna manjša žarišča. Po odhodu je varovanje objekta prevzela policija.

int4
   

INTERVENCIJA - Požar v stanovanjskem objektu (KRKOVO) 14. 10. 2013

Kratek naziv: Požar v stanovanjskem objektu - Krkovo 5
Aktiviranje: 9:39 uri
Zaključek intervencije: 10:56 uri (Gasilska straža straža ni bila potrebna.)
Sodelovalo: 8 gasilcev in1 vozilo (GVGP-1)
Opis poteka intervencije: Ob prihodu na mesto dogodka smo ugotovili, da so zagoreli orehi, ki so padli na štedilnik. Zaradi velikega plamena so se vneli tudi bližnji elementi in leseni strop. Požar smo pogasili s hitrim napadom iz GVGP-1. Prostor smo v celoti izpraznili. Potrgali smo goreči strop, ga odstranili iz prostora in dodatno zalili z vodo.

int3
   

INTERVENCIJA - Tehnična pomoč pri padcu (SROBOTNIK OB KOLPI) 8. 8. 2013

Kratek naziv: Oseba z mostu padla v suho strugo potoka.
Aktiviranje: 13:58 uri
Zaključek intervencije: 15:55 uri (Gasilska straža ni bila potrebna.)
Sodelovalo: 11 gasilcev in 3 vozila (GV-1, GVGP-1, AC 30/60)
Opis poteka intervencije: Iz strani ReCO smo bili obveščeni, da je oseba padla v suho jamo. Ob prihodu na kraj nesreče smo ugotovili, da je oseba padla z mostu in se skotalila v suho strugo potoka. Pri tem je pridobila hude poškodbe glave. Skupaj z reševalci smo se spustili v suho strugo ter ponesrečenca oskrbeli in imobilizirali. Z nosili smo ga odnesi po suhi strugi do 150 metrov oddaljenega reševalnega vozila. Zaradi hudih poškod je bil naročen helikopter za prevoz v klinični center. Skupaj z reševalci smo se odpeljali do prvega primernega prostora za pristanek helikopterja, ki je bil oddaljen cca. 2 km. Počakali smo prihod helikopterja in ponesrečenca pomagali prenesti iz reševalnega vozila do helikopterja. Po odhodu helikopterja smo se vrnili v dom in zaključili z intervencijo.

intervencija2
   

INTERVENCIJA - Požar v nestanovanjskem objektu (VRH PRI FARI) 19. 7. 2013

Kratek naziv: Požar skednja
Aktiviranje: 0:43 uri
Zaključek intervencije: 3:00 uri (Gasilska straža do 10:00 ure)
Sodelovalo: 12 gasilcev in 4 vozila (GV-1, GVGP-1, AC 30/60, PV-1)
Opis poteka intervencije: S strani ReCo smo bili obveščeni, da gori skedenj v naselju Vrh. Ob prihodu na kraj dogodka smo ugotovili, da je požar zajel celotno stavbo (polno razviti požar). Ogen smo uspešno pogasili. Ostala je le osnovna konstrukcija. Ker je obstajala nevarnost, da se podre smo jo s pomočjo motorne žage razžagali in podrli. Tleče grede, deske in skladovnico drv smo odstranili iz požarišča in še dodatno zalili z vodo. Ker je obstajal sum, da se je lastnik stavbe v času požara nahajal znotraj stavbe smo pregledali celotno požarišče. Ostankov nismo našli. Na požarišču je v družbi policistov ostala gasilska straža, ostali pa smo se vrnili v dom.

int1