INTERVENCIJE V LETU 2014
   

INTERVENCIJA - Poplave meteorne vode (Vas) 22. 10. 2014

Kratek naziv: Poplava meteorne vode - črpanje
Aktiviranje: 10:28 uri
Zaključek intervencije: 11:55 uri
Sodelovalo: 8 gasilcev in 1 vozilo (GV-1)
Opis poteka intervencije: S strani ReCO smo bili obveščeni, da naj bi v naselju Vas v hiši št. 21 meteorna voda zalila klet. Ko smo prispeli na kraj dogodka, smo ugotovili, da je v kleti cca. 20 cm vode. Vodo smo izčrpali s pomočjo potopne črpalke in pomagali pri odstraniti ogroženih predmetov iz prostora. Po izčrpanju vode smo ugotovi, da nova voda ne prodira več zato smo zaključili z intervencijo.

dimniški
   

INTERVENCIJA - Preventivni pregled hiše po požaru (Grivac) 13. 8. 2014

Kratek naziv: Preventivni pregled hiše po požaru
Aktiviranje: 14:50 uri
Zaključek intervencije: 16:00 uri
Sodelovalo: 9 gasilcev in 3 vozila (GVGP-1, AC 30/60, PV-1)
Opis poteka intervencije: S strani ReCO smo bili obveščeni, da naj bi pred približno 2 urama v vasi Grivec v hiši št. 15 razneslo žarnico in pri tem prišlo do požara. Stanovalka naj bi ogenj pogasila, pri tem pa utrpela opekline. Domači naj bi jo odpeljali v oskrbo v Delnice na Hrvaško. Ko smo prispeli na kraj dogodka, smo ugotovi, da je požar v celoti pogašen. Gorele so obleke in lesena stenska in zidna obloga. Stanovalci so požar pogasili s pomočjo gasilnika. Žarnica naj bi visela na obešalniku med oblekami v majhnem prostoru pod stopnicami. Ker je bila žarnica cela, predvidevamo, da je prišlo do kratkega stika pri tem je zagorela izolacija kabla in z njo tudi obleke, ki so jo obdajale. Celoten prostor smo natančno pregledali. Po odmiku lesene obloge smo ugotovili, da ni več nobene nevarnosti.

dimniški
   

INTERVENCIJA - Požarna straža (Glad Loka) 7. 8. 2014

Kratek naziv: Požarna straža pri kurjenju vej
Aktiviranje: 14:10 uri
Zaključek intervencije: 19:00 uri
Sodelovalo: 9 gasilcev in 3 vozila (GV-1, GVGP-1, AC 30/60)
Opis poteka intervencije: Cestno podjetje je ob cesti Osilnica - Petrina sekalo veje in urejalo cestišče. Vse veje so pripeljali na velik kup cca. 30x10 metrov. Gasilci PGD Vas Fara smo kup zažgali in ob požarišču vršili požarno stražo. Kup je pogorel v celoti. Škode na okoliških travnikih in drevesih ni bilo.

dimniški
   

INTERVENCIJA - Vetrolom (Gotenc) 30. 6. 2014

Kratek naziv: Neurje - vetrolom
Aktiviranje: 6:16 uri
Zaključek intervencije: 7:07 uri
Sodelovalo: 3 gasilci in 1 vozilo (GVGP-1)
Opis poteka intervencije: S strani ReCO smo bili obveščeni, da je zaradi neurja padlo drevo na lokalno cesto Gotenc - Fara. Po nekaj minutnem iskanju smo drevo našli, razžagali in odstranili s ceste. Škode ni bilo.

dimniški
   

INTERVENCIJA - POŽAR na nestanovanjskem objektu (Grivac) 12. 4. 2014

Kratek naziv: Požar v nestanovanjskem objektu - gori skedenj
Aktiviranje: 21:30 uri
Zaključek intervencije: 1:45 uri
Sodelovalo: 17 gasilcev in 4 vozila (GV-1, GVGP-1, AC 30/60, PV-1)
Sodelovali: PGD Kočevje, DVD Brod na Kupi
Opis poteka intervencije: S strani ReCO smo bili obveščeni, da je zagorel skedenj v naselju Grivec. Ogrožen naj bi bil tudi stanovanjski objekt v bližini. Na pomoč so priskočili gasilci PGD Kočevje in s sosednje Hrvaške DVD Brod na Kupi. Ko smo prispeli na kraj dogodka smo ugotovili, da gre za polno razvit požar. Požar je bil kmalu omejen in pogašen. Nestanovanjski objekt - skedenj je bil popolnoma uničen. Poleg gašenja smo izvajali varovanje bližnjega stanovanjskega objekta, ki pa ni bil poškodovan. Elektro podjetje je uredilo odklop in popravilo elektrike, ker so okoliški objekti ostali brez napajanja. Požarna straža ni bila potrebna. Preko noči je objekt varovala policija.

dimniški
   

INTERVENCIJA - Dimniški požar (Banja Loka) 9. 3. 2014

Kratek naziv: Požar v objektih - Dimniški požar
Aktiviranje: 12:44 uri
Zaključek intervencij :14:54 uri
Sodelovalo: 11 gasilcev in 4 vozila (GV-1, GVGP-1, AC 30/60, PV-1)
Opis poteka intervencije: S strani ReCO Ljubljana smo bili obveščeni o dimniškem požaru na naslovu Banja Loka 6. Ob prihodu smo ugotovili, da so se vnele saje v starejšem zidanem dimniku. Ugasnili smo peč na trda goriva, odstranili povezavo med pečjo in dimnikom ter prekinili vlek zraka v dimnik. Ker gorenje ni prenehalo, smo goreče saje pogasili z gasilniki na prah. Dimnik smo dobro očistili in odstranili vse saje. Po pregledu smo ugotovili, da ni več nobene nevarnosti, zato smo se vrnili v dom in zaključili z intervencijo.

dimniški
   

INTERVENCIJA - ŽLEDOLOM (Občina Kostel) 2. in 3. 2. 2014

Kratek naziv: Žledolom
Aktiviranje: 14:05 uri (2.2.2014)
Zaključek intervencije: 15:15 uri
Sodelovalo: 2 gasilca in 1 vozilo (PV-1)
Opis poteka intervencije: Odstranitev podrtega drevesa v naselju Lazi pri Kostelu.

Aktiviranje: 8:00 uri (3.2.2014)
Zaključek intervencije: 16:00 uri
Sodelovalo: 9 gasilcev in 2 vozila (GVGP-1, PV-1)
Opis poteka intervencije: Čiščenje neprehodnih in neprevoznih cest v Občini Kostel. (Jesenov Vrt, Drežnik, Padovo, Poden, Kostel, Rajšele, Lipovac, Sela, Zapuže, Lazi)

zled
žled