INTERVENCIJE V LETU 2015
   

INTERVENCIJA - Požar v naravi (Sapnik) 12. 7. 2015

Kratek naziv: Požar v naravi - goreče grmovje in podrast na nabrežju reke Kolpe
Aktiviranje: 18:43 uri
Zaključek intervencije: 19:50 uri
Sodelovalo: 15 gasilcev in 4 vozila (GVGP-1, PV-1, GVM-1, AC 30/60)
Opis poteka intervencije: S strani ReCO smo bili obveščeni, da gori trava in drevje na nabrežju reke Kolpe. Ko smo prišli na kraj dogodka, smo opazili, da gori večji grm, nekaj podrasti in nekaj naplavljenih kosov lesa. Ker je bil oviran dostop, smo se do požarišča prebili le z GVGP-1. Za pogasitev je zadostovalo 400 l vode, ki jo vozilo prevaža s seboj. Ožgane kose naplavljenega lesa pa smo namočili v reki Kolpi. Po pregledu okolice smo se vrnili v gasilski dom.

intervencija
   

INTERVENCIJA - Požar na objektu (Srobotnik ob Kolpi) 10. 6. 2015

Kratek naziv: Požar na pomožnem objektu (skladiščna lopa)
Aktiviranje: 22:08 uri
Zaključek intervencije: 00:00 uri
Sodelovalo: 14 gasilcev in 4 vozila (GVGP-1, PV-1, GV-1, AC 30/60)
Opis poteka intervencije: S strani ReCO smo bili obveščeni, da v naselju Srobotnik ob Kolpi gori vikendica. Ob prihodu na kraj dogodka smo ugotovili, da gori pomožni objekt (skladiščna lopa), ki je do našega prihoda že pogorel do temeljev. Pogorišče smo zalili z vodo in pogasili vse ostanke. Vse kar se je nahajalo v objektu je bilo uničeno. Bližnja vikendica ni bila poškodovana. O dogodku smo obvestili lastnika in počakali do njegovega prihoda. Po razgovoru z lastnikom in policisti smo se vrnili v gasilski dom.

intervencija
   

INTERVENCIJA - Tehnična pomoč - Podrto drevo (Jakšiči) 2. 4. 2015

Kratek naziv: Podrto drevo čez cesto
Aktiviranje: 15:40 uri
Zaključek intervencije: 16:05 uri
Sodelovalo: 3 gasilci in eno vozilo (GVGP-1)
Opis poteka intervencije: S strani ReCO smo bili obveščeni, da je na cesti Jakšiči-Planina, zaradi vetra podrto drevo, ki visi čez cesto na telekomunikacijskem vodu. Izvozili smo z enim vozilom in tremi gasilci. Drevo smo razžagali in pospravili. Telekomunikacijski kabel ni bil poškodovan. Po pregledu smo se vrnili v gasilski dom.

int1