Pomoč osebi in oživljanje (Grivac) 21. 12. 2021

Kratek naziv: Pomoč reševalcem – AED
Aktiviranje: 17:10
Zaključek intervencije: 18:01
Sodelovalo: 10 gasilcev PGD Vas-Fara + 3 vozila (GVGP-1, GVM, PV-1)
Opis poteka intervencije: S strani ReCO Ljubljana smo bili obveščeni, da je potrebno oživljanje osebe in uporaba AED do prihoda NMP Kočevje. Ko smo prispeli na kraj dogodka, smo ugotovili, da je bila oseba nezavestna in je že prihajala k zavesti. Oživljanje ni bilo potrebno. Osebo smo oskrbeli in počakali smo na prihod reševalcev. Po pregledu zdravnika, nobeno posredovanje ni bilo potrebno, zato smo se vrnili v dom.

Pomoč osebi, ki leži na tleh (Jakšiči) 13. 11. 2021

Kratek naziv: Pomoč in oživljanje – COVID
Aktiviranje: 21:55
Zaključek intervencije: 22:46
Sodelovalo: 13 gasilcev PGD Vas-Fara + 3 vozila (GVGP-1, GVM, PV-1)
Opis poteka intervencije: S strani ReCO Ljubljana smo bili obveščeni, da bolnik s virusom COVID leži na tleh in je potrebno oživljanje. Ko smo prispeli na kraj dogodka smo ugotovili, da je bolnik že prišel k sebi in je najverjetneje omedlel. Oživljanje in posredovanje ni bilo potrebno. Počakali smo na prihod reševalcev, če bi potrebovali našo pomoč. Po pregledu zdravnika, nobeno posredovanje ni bilo potrebno, zato smo se vrnili v dom.

Pomoč pri iskanju pogrešane osebe (Banja Loka) 26. 9. 2021

Kratek naziv: Pomoč policiji pri iskanju
Aktiviranje: 16:41
Zaključek intervencije: 18:38
Sodelovalo: 15 gasilcev PGD Vas-Fara + 2 vozila (GVGP-1, GVM)
Opis poteka intervencije: S strani ReCO Ljubljana smo bili obveščeni o pogrešani 85 letni osebi. Še preden smo prispeli na kraj dogodk smo bili obveščeni, da so policisti pogrešano osebo našli mrtvo v traktorskih kolesnicah na gozdni poti. Oseba je ležala zagozdena v blatu. Ko je zdravnik potrdil smrt, smo truplo izvlekli iz blata, položili na nosila in odnesli do nabližje asfaltirane ceste. Počakali smo na prihod vozila pogrebnega zavoda. Očistili in razkužili smo nosila in se vrnili v dom.

Pomoč pri zavarovanju kraja nesreče in pristanka helikopterja (Vrh) 4. 9. 2021

Kratek naziv: Pomoč PGD Kočevje in NMP Kočevje
Aktiviranje: 17:44
Zaključek intervencije: 18:48
Sodelovalo: 17 gasilcev PGD Vas-Fara + 3 vozila (GVGP-1, GVM, PV-1)
Opis poteka intervencije: Pri intervenciji smo PGD Kočevje pomagali pri usmerjanju prometa, zavarovanju kraja nesreče in zavarovanju kraja pristanka helikopterja. NMP kočevje pa smo pomagali pri oskrbi in prenosu ponesrečenca.

Pomoč pri zavarovanju kraja nesreče (Kaptol) 22. 8. 2021

Kratek naziv: Pomoč PGD Kočevje in NMP Kočevje
Aktiviranje: 19:24
Zaključek intervencije: 20:30
Sodelovalo: 8 gasilcev PGD Vas-Fara + 2 vozila (GVGP-1, GVM)
Opis poteka intervencije: Na lokaciji nesreče smo PGD Kočevje pomagali pri usmerjanju prometa in zavarovanju kraja nesreče.

Pomoč NMP Kočevje pri oskrbi poškodovane osebe (Sela) 31. 7. 2021

Kratek naziv: Pomoč NMP Kočevje
Aktiviranje: 19:12
Zaključek intervencije: 20:45
Sodelovalo: 7 gasilcev PGD Vas-Fara + 3 vozila (PV-1, GVGP-1, GVM)
Opis poteka intervencije: V naselju Sela, občina Osilnica, se je pri skoku v vodo huje poškodoval tuji državljan. Gasilci PGD Vas-Fara smo nudili pomoč reševalcev NMP Kočevje. Zavarovali smo kraj pristanka helikopterja in pomagali prenesti ponesrečenca do helikopterja. Po odletu helikopterja smo se vrnili v gasilski dom.

Samovžig gnoja in trave (Krkovo nad Faro) 14. 7. 2021

Kratek naziv: Samovžig gnoja
Aktiviranje: 11:17
Zaključek intervencije: 12:31
Sodelovalo: 4 gasilci PGD Vas-Fara + 2 vozila (AC 30/60, GVGP-1)
Opis poteka intervencije: S strani občana smo bili obveščeni o samovžigu gnoja. Opazen je bil močan gost dim. Gnoj smo prekopali in zalili z vodo. Dejanje smo čez nekaj ur ponovili.

Zavarovanje kraja pristanka helikopterja (Fara) 28. 6. 2021

Kratek naziv: Zavarovanje kraja pristanka helikopterja
Aktiviranje: 17:09
Zaključek intervencije: 18:08
Sodelovalo: 15 gasilcev PGD Vas-Fara + 3 vozila (AC 30/60, GVGP-1, PV-1)
Opis poteka intervencije: S strani ReCO smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo otroka in prihodu helikopterja. Pomoč pri oskrbi poneserečencev ni bila potrebna. Določili smo kraj pristanka helikopterja, ga zavarovali in usmerjali promet. S helikopterjem smo se dogovarjali o kraju pristanka. Reševalcem smo pomagali prenesti ponesrečenca do helikopterja. Po odletu helikopterja smo se vrnili v gasilski dom.

Iskanje in prenos utopljencev (Grgelj) 5. 6. 2021

Kratek naziv: Pomoč pri pregledu in iskanju utopljencev
Aktiviranje: 11:46
Zaključek intervencije: 15:00
Sodelovalo: 10 gasilcev PGD Vas-Fara + 3 vozila (PV-1, GVGP-1, GVM)
Opis poteka intervencije: Iz strani ReCO Ljubljana smo bili obveščeni, da so pri naselju Grgelj v kolpši opazili dve trupli. Trupli utopljencev smo kmalu locirali in zavarovali okolico. Pred prenosom trupel na obalo smo morali okolico očistiti saj je bil dostop onemogočen. S pomočjo čolna smo trupli prenesli na obalo in ju predali PP Kočevje. Po predaji smo se vrnili v gasilski dom in očistili vso opremo.

Goreči pralni stroj (Slavski Laz) 16. 4. 2021

Kratek naziv: Gori stroj v hiši
Aktiviranje: 10:52
Zaključek intervencije: 14:00
Sodelovalo: 8 gasilcev PGD Vas-Fara + 2 vozila (AC 30/60, GVGP-1)
Opis poteka intervencije: Iz strani ReCO Ljubljana smo bili obveščeni o gorečem pralnem stroju v naselju Slavski Laz. Požar je pričel gasiti policist, ki se je pripeljal mimo. Gasilci smo nadaljevali z gašenjem. Iz hiše smo iznesli poškodovano opremo, pohištvo in aparate. Prostore smo prezračili in pregledali s termo kamero. Počakali smo, da so se prostori in oprema v njih ohladili. Ko smo ocenili, da ni več nevarnosti za ponovni vžig, smo se vrnili v orodišče.

Poškodovana oseba v gozdu (Žaga) 4. 3. 2021

Kratek naziv: Poškodovana oseba v gozdu
Aktiviranje: 13:36
Zaključek intervencije: 14:28
Sodelovalo: 6 gasilcev PGD Vas-Fara + 1 vozilo (GVGP-1)
Opis poteka intervencije: Iz strani ReCO Ljubljana smo bili obveščeni o poskodovani osebi, ki se nahaja v gozdu pri naselju Žaga. Ob prihodu na lokacijo smo ugotovi, da je NMP že prispela in oskrbela poškodovanca. Reševalcem smo pomagali pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Po prenosu smo se vrnili v gasilski dom.